Οι σύλλογοι μπάσκετ της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός Πειραιώς και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα παίξουν φιλικό προς τιμήν του απόστρατου θρύλου της ελληνικής ομάδας Γιώργου Πρίντεζη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μακάμπι την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

 

Ο αγώνας μεταξύ της πρωταθλήτριας Ελλάδας και Ισραήλ θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά στις 6 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα κρεμαστεί η φανέλα Νο 15 του Πρίντεζη από τα δοκάρια της αρένας.

Ο 39χρονος πάουερ φόργουορντ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κέρδισε δύο συνεχόμενους τίτλους της Ευρωλίγκας το 2012 και το 2013, συμπεριλαμβανομένου ενός νικητήριου σουτ στον τελικό του 2012 εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Πρίντεζης κέρδισε επίσης τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος και τρία Κύπελλα Ελλάδας με τους ερυθρόλευκους, καθώς και ένα χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της FIBA ​​το 2009 στην Πολωνία.

«Τιμήσαμε την πρόσκληση του Ολυμπιακού να συμμετάσχουμε στο παιχνίδι μιας ζωής», δήλωσε ο πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι. «Ο Πρίντεζης συνδύασε την αγωνιστική ικανότητα και τη σοφία για να γίνει σύμβολο του Πειραϊκού συλλόγου».

 

Σύμφωνα με τον προπονητή της Μακάμπι, Όντεντ Κατάς, «Μας τιμά αυτό». Ο Ολυμπιακός ειδικότερα, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα, επηρεάστηκαν από τον Πρίντεζη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Explore More

May 5, 2024 0 Comments 3 tags

Leicester City faces legal action against the Premier League and the EFL after being punished with a transfer embargo for alleged profit and sustainability guideline breaches. Charged by the Premier

May 28, 2024 0 Comments 1 tag

The Shaymen, who were playing their fifth game in 12 days, were caught cold as Tahvon Campbell, Jack Stevens and a Tylor Golden own goal had them three down inside

May 31, 2024 0 Comments 1 tag

Manchester United prevailed on penalties to reach the FA Cup final, breaking Coventry City hearts after the Championship side came back from 3-0 down to force Erik Ten Hag’s side